Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vítězné recepty Zeliády 2012 - ZELÍ

26. 2. 2012

 

Kategorie Zelí

 

1.místo - Svobodová Jana

2,5 kg hlávkového zelí

3 cibule,

2dkg soli,

2 lžíce drceného kmínu.

Zelí nastrouháme, dáme do mísy, osolíme a dobře promícháme. Necháme asi dvě hodiny odležet, potom přidáme cibuli a kmín a promícháme do  sklenic tak, aby nahoře zůstaly asi 2-3 cm místa. Uzavřeme a dáme na tácek na teplé místo. Víčka se vydují, ale pak za 10 - 14 dní se vrátí zpět do původního stavu a je hotovo. Z tohoto množství jsou asi 4 sklenice 0,7 l.

 

 

 

2.místo - Pekárková Anna

 

 

Kysané zelí - 3.místo - Študent Josef (Němčice nad Hanou)

 

27 kg bílého zelí

4 kg cibule

70 dkg soli

4 lžíce celého kmínu

Zelí připravíme obvyklým způsobem ....

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář