Vítězné recepty Zeliády 2012 - ZELÍ
Kategorie Zelí
1.místo - Svobodová Jana
2,5 kg hlávkového zelí
3 cibule,
2dkg soli,
2 lžíce drceného kmínu.
Zelí nastrouháme, dáme do mísy, osolíme a dobře promícháme. Necháme asi dvě hodiny odležet, potom přidáme cibuli a kmín a promícháme do sklenic tak, aby nahoře zůstaly asi 2-3 cm místa. Uzavřeme a dáme na tácek na teplé místo. Víčka se vydují, ale pak za 10 - 14 dní se vrátí zpět do původního stavu a je hotovo. Z tohoto množství jsou asi 4 sklenice 0,7 l.
2.místo - Pekárková Anna
Kysané zelí - 3.místo - Študent Josef (Němčice nad Hanou)
27 kg bílého zelí
4 kg cibule
70 dkg soli
4 lžíce celého kmínu
Zelí připravíme obvyklým způsobem ....