Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vítězné recepty zeliády - OKURKY-2009

1. 2. 2009


Okurky (1.místo 2009 -Vránová Anna )

Nálev na 18 sklenic:
3 1/2 l vody
1 1/4 l octa
35dkg cukru
45 cukerínů
15 dkg soli
Nálev se rozmíchá vařečkou,nevaří se!Do každé sklenice se k okurkům přidá:  2 zrnka nového koření,6 zrnek pepře,1 hřebíček,1/2 bobkového listu,kopr,6 koleček mrkve,2 plátky cibule.Steriluje se 20min na 80°C

Okurky (2.místo 2009-Ševčíková Jarmila)

Nálev na 12 sklenic:
1 l octa
4 l vody
30 dkg cukru
50 cukerínů
16 dkg DEKA-5 min vařit
Do každé sklenice se k okurkům přidá:2 nové koření,2 hřebíčky,4 pepře,4 kolečka cibule,vinný list,4 kolečka mrkve,kousek křenu,dle fantazie každého-kopr.Naplněné sklenice zalijeme horkým nálevem a sterilujeme 15 min na 85°C.


Okurky ( 3.místo 2009-Buriánková Jiřina-Dřevnovice)

3,8 l vody
1,2 l octa
30dkg cukru
16 dkg soli
36 sacharínů,hrstka hořčičného semínka,vše svařit.
Do 0,7 l sklenice se k okurkům přidá:2 okvětí kopru,1 plátek cibule,5-6 koleček mrkve,4 kolečka křenu,4 pepře, 4 nové koření,2 bobkové listy.Sterilujeme 20 min při 80°C.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář