Jdi na obsah Jdi na menu
 

Exkurze do SEMO Smržice 2009

11. 8. 2009

Po jarní zdařilé přednášce Ing.P.Gajdoštína , dohodla MO ČZS prohlídku skleníků a výzkumných políček a záhonů v SEMO Smržice.

10.8.2009 vyjel autobus z  Němčic nad Hanou již s osmi účastníky - přáteli  zahrádkáři z Němčic a ve Víceměřicích se zaplnil nejen zahrádkáři,ale i občany kteří mají rádi zahrádky.

V šlechtitelské stanici nás přivítali pracovníci a s nimi jsme procházeli kolem záhonů letniček i trvalek,ve sklenících jsme obdivovali nejnovější druhy rajčat , paprik , záhony okurek,léčivek atd.

Na závěr dvouhodinové přednášky s prohlídkou ,  si každý mohl zakoupit v podnikové prodejně semínka pro příští sezónu , s nespočetných druhů i se zárukou výměny.Z novinek nás zaujala kapie RAFAELA F1 , okurka hadovka TRIBUTE F1 , KELOZEL - kříženec mezi hlávkovým zelím a kapustou (bílý i červený) , tykev cuketa kulatá,maxirajče obří,okurka indická KALABASA , používá se jako cuketa a uřezává se po částech , z léčivek krásná barevná šalvěj - růžová i modrofialová , pro diabetiky - Stévie sladká a různé kuriozity:  AČOKČA - okurkopaprika , pažitka čínská - má česnekopažitkovou chuť , slunečnice CHIANTI F1 - květ je černý sametový....Snad každý si zakoupil semena rajčete keříčkového ŠEJK-vhodného pro kečupy , mrkev TIP -TOP.

Při zpáteční cestě jsme se zastavili v zahrádkářské prodejně v Bedihošti.Tu můžeme doporučit Všem , kteří pojedou směr Prostějov , najdete zde daleko víc než v Prostějově a za příznívé ceny.

        Své zážitky zapsala Věra Melíšková


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář