Jdi na obsah Jdi na menu
 

31. 12. 2018 - Vítání nového roku na Kozlově - článek

2. 1. 2019

 V posledních minutách roku jsme opět vystoupali individuálně na naši nejvyšší horu Kozlov k posezení u Vyhlídky, abychom se spolu s dalšími nočními turisty pokochali pohledem na ohňostroje v dalekém i blízkém okolí. Počasí nám opět přálo, bylo lehce nad nulou, ovzduší bylo čisté, vyfoukané, takže se nám skýtaly pěkné pohledy do všech stran.

Také letos se sešla asi třicítka lidí, kteří si noční show v okolí nenechali ujít. Asi polovina pohledu-chtivých byla domácí a ta druhá byla spíš z přespolních návštěvníků.

Než jsem stačil všechny přítomné zahřát teplým čajem, už tu byla půlnoc a byl ten pravý čas k bouchání lahví sektem. Čaj i bublinky zajišťují pro tuto příležitost zahrádkáři. Mnozí účastníci, ale nezůstali jen u horkého čaje a přidávali si do něj zahřívače a urychlovače z vlastních zásob.

Po společných přípitcích jsme si zazpívali státní hymnu, a jelikož končil rok se stoletým výročím republiky, tak ani tentokrát nechyběla slovenská část. A pak už jsme se kochali pěknými výhledy a společně jsme odhadovali místa, kde se nějaké větší světelná show odehrály.

Letošní rok byl nahoře trochu hlasitější než obvykle, ale přesto si myslím, že se noční procházka a společné přivítání roku opět vydařilo.

Po odeznění světelných efektů jsme se vydali po skupinkách dolů, ale přesto jsem šli vzhůru – vstříc novému roku 2019.

                             Petr Buriánek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář