Jdi na obsah Jdi na menu
 

30.12.2020 Ohlédnutí za zahrádkářským rokem - článek

30. 12. 2020
Plni sil a elánu jsme vykročili do nového roku 2020. Jedním z prvních zahrádkářských setkání byla Výroční schůze, na které jsme si zhodnotili uplynulý rok 2019 a připravili si a schválili, spoustu rozmanitých akcí pro rok letošní.
Hned ta první akce, už tradiční Zeliáda, byla velice úspěšná, ať z hlediska počtu vzorků, ale i bohaté návštěvnosti zájemců z obce, i z širokého okolí. O necelý měsíc později jsme začali připravovat Gořalku roku, ale ta se už, bohužel, díky vyhlášenému celostátnímu nouzovému stavu neuskutečnila, stejně tak jak o měsíc později Velikonoční výstava, či o další měsíc později plánované Hodové odpoledne.
Situace se zklidnila až v červnu, kdy jsme hned využili příhodného počasí a sešli se na oblíbené akci Prohlídka zahrádek. Na další červnové, tentokrát obecní, akci Gulášvar, jsme měli nasazený zahrádkářský kuchařský tým, ale bohužel, loňské prvenství jsme tentokrát neobhájili.
Další větší, námi pořádanou akcí, byl Petanquový turnaj pro okresní zahrádkářské organizace. V příjemném zahrádkářském klání, v horkém srpnovém odpoledni, jsme z přihlášených osmi týmů obsadili krásné druhé místo. Při předávání ocenění z rukou zástupkyně Územního zahrádkářského sdružení pro nás bylo připraveno ještě jedno velice příjemné překvapení. Obdrželi jsme  významné zahrádkářské republikové ocenění  - Stříbrnou medaili za rozvoj Českého zahrádkářského svazu. Obdržení této medaile nás velice potěšilo a naznačilo, že naše práce a pořádané aktivity při kterých se setkávají lidé, naši i okolní, nejsou úplně zbytečné.
V září jsme ještě stihli uspořádat Výstavu ovoce, zeleniny a květin, která se i díky společnému termínu s akcí Mrg na kolech, setkala se zájmem návštěvníků. Zde jsme ale, již měli opět nasazené roušky a pomalu nastupovala druhá koronavirová vlna, spojená s nouzovým stavem, která nám opět zhatila naše plánované akce. Zejména nás mrzí Adventní prodejní výstava, která už si i v okolí získala dobré jméno a byla místem setkávání se, přátel a známých ...
Ale rezignovat a naříkat určitě nebudeme!
S myšlenkou - Bude líp - hledíme vstříc s nadějí do nového roku, že bude znovu, pro vzájemné setkávání přátel na našich akcích opravdu líp.
 

Za ZO ČZS Víceměřice Petr Buriánek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář