Jdi na obsah Jdi na menu
 

3. 2. 2019 - Výroční členská schůze - článek

4. 2. 2019

Po zdařilé Zeliádě každoročně následující den probíhá v připraveném sále košíkárny, výroční schůze zahrádkářů. Nejinak tomu bylo i letos.

V neděli třetího února se po čtrnácté hodině sešli členové místní zahrádkářské organizace na své slavnostní hodnotící schůzi.

Po tradičních oficiálních bodech jako jsou výroční zpráva předsedy, zpráva pokladníka, hospodáře, kontrolní komise, zhodnocení uplynulého roku a seznámení s plánem aktivit pro rok letošní, po slavnostním ocenění členů, následovala ještě – jelikož byl zahrádkářský volební rok – i volba nového zahrádkářského výboru. Ten dostal, až na malou obměnu (která proběhla ze zdravotních důvodů), důvěru od členů i do dalších let.

Po oficiální části pak následovalo občerstvení a volná zábava, s možností degustace jablek, prohlídkou kronik, fotek a dalších zahrádkářských zajímavostí. Potěšující je, že zahrádkářská organizace i v současném trendu nezájmu lidí něco dělat funguje a členové se dle svých zdravotních, fyzických, osobních a rodinných možností, aktivně zúčastňují akcí pořádaných nejen pro nás zahrádkáře, ale i pro spoluobčany. I účast na schůzi bývá téměř 95 %, což je velice pozitivní údaj.

Členská základna už po několik let se stále pohybuje kolem čtyřiceti členů a mírně i dokonce narůstá, neboť nám členy, kteří nás bohužel navždy opustili nahrazují další zájemci o společné aktivity, které jsou blízké přírodě.

V posledních dvou letech je potěšující i nárůst mládeže do patnácti let, kdy už máme šest mladých členů a členek. To nás zavazuje k hledání nové zajímavé náplně, abych je udrželi u jejich vztahu k přírodě a vůbec v naší organizaci. Je totiž hrozně obtížně najít následníky, kteří budou nejen pasivními členy, ale budou chtít i něco dělat a pokračovat v aktivním společenském a veřejném životě. Takže se je, budeme snažit zapojovat do výstav a dalších námi pořádaných akcí a možná i při podpoře při pěstování rostlin či podobných aktivitách, které jsou směrovány k budování vztahu k přírodě. Tak nám držte palce, ať se nám to podaří!

A pro všechny zájemce (všech věkových kategorií) o činnosti spojené s budováním vztahu a vzájemného soužití s přírodou, jsou u zahrádkářů všem dobře otevřené!

          Petr Buriánek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář