Jdi na obsah Jdi na menu
 

28. 9. 2019 - Okresní výstava ovoce a zeleniny v Čelčicích -článek

29. 9. 2019

 Podzimní, oblíbenou, pravidelně se opakující akcí se už stává Zahrádkářská okresní výstava, která se koná co dva roky v sále kulturního domu v Čelčicích. Nejinak tomu bylo i letos. Výstavu pořádá Územní sdružení zahrádkářů Prostějovska a své expozice zde mají jednotlivé organizace z celého okresu. V tom našem prostějovském je asi kolem třiceti fungujících zahrádkářských organizací, ale těch aktivnějších, které se na výstavě podílely, bylo asi patnáct. A my, víceměřičtí zahrádkáři, jsme byli mezi nimi.

Vzhledem ke dvěma krupobitím v našem regionu, byl sortiment možných exponátů na výstavě značně omezen, takže jsme v letošním roce na svém vyčleněném prostoru vytvořili smíšenou expozici s průřezem zelenin, ovoce navíc doplněnou řezanými květinami. Dominantou stolu byly nádherně malované dýně několika velikostí, které doplňovaly malované konve a motyky. Čestné místo na výstavce měly i různé netradiční druhy zeleniny od zahradnického propagátora netradičních druhů ovoce a zeleniny pana Radka Thumse. Hleďavé malby na dýních vytvořila paní Daniela Miková a z výpěstků a úrody našich zahrádkářů naaranžovala nádhernou expozici paní Pavla Novotná, které při přípravě asistovali pan Eduard Novotný a Petr Buriánek.

Myslím si, že se nám podařilo vytvořit krásnou aranži, která zaujala nejen návštěvníky výstavy, ale i členy územního sdružení a některé z našich exponátů byly vybrány a pak instalovány na zahrádkářské expozici na Hortikomplexu 2019 v Olomouci, který se uskutečnil týden na to.

Děkuji všem, kteří se podíleli na výstavě svými výpěstky a samozřejmě i těm, kteří výstavu instalovali. Je potěšující, že se i těmito způsoby prezentace o naší organizaci i obci ví.

                                                        Petr Buriánek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář