Jdi na obsah Jdi na menu
 

12. - 13. 9. 2020 Výstava ovoce, zeleniny a květin -článek

15. 9. 2020

 

Také v letošním zvláštním roce jsme to riskli a uspořádali podzimní zahrádkářskou výstavu ovoce, zeleniny a květin. S žádostí  o zapůjčení výpěstků a s pozváním na výstavu, jsme písemně i rozhlasem oslovili všechny občany a ti ani tentokrát nepřekvapili, takže v pátek odpoledne exponáty na výstavu přinesli opět jen skalní zahrádkáři a příznivci. Ale i přesto se nám díky finálnímu vytvoření aranže p. Pavlou Novotnou, opět podařilo vytvořit novou, neokoukanou, originální a zajímavou výstavu. Kromě tradičního sortimentu zde letos byly k vidění zajímavosti jablkohrušně „Nashi“ od tří vystavovatelů – každé úplně jiné, okurkopaprika „Ačokča“, dva vzorky rostlin fíků, lagenárie, maxi pórky a maxi cibule, či mužská bylina „kotvičník“ a další. Letos díky plísni chyběly hrozny vína, a jelikož se nám odstěhovala paní Vytlačilová, tak i bohatý sortiment rajčat a paprik, které byly její zálibou. Přesto si myslím, že výstava byla druhově plná, zajímavá a vcelku bohatá na vzorky.

Za dva dny naši výstavku zhlédlo necelých 250 návštěvníků.

Smutně jen chci podotknout, že návštěvníků, jejíchž cílem byla jen výstavka, bylo jako obvykle jen kolem čtyřicítky. Zbytek tvořili cyklisté, kteří si kvůli zvýšenému nebezpečí covidu nezapomněli roušky a mohli tak naši výstavu navštívit. Kolaři se stavovali zejména v sobotu – díky akci Mikroregionem na kolech. Domácím a hostům od zahrádkářů pak patřila spíše neděle, kdy si udělali procházku s cílem, dali si u nás kafíčko se zákuskem nebo pokusili štěstí v recesní tombole.

Jsem rád, že se nám výstava a návštěvnost celkem vydařila a uskutečnila se zase další zajímavá akce v obci. Děkuji všem vystavovatelům za exponáty, pořadatelům a obci za podporu při přípravě a zajištění akce.

                                                                                                                      Petr Buriánek

 

 

                                                                                                                     

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář