Jdi na obsah Jdi na menu
 

10.2.2021 - Pozdrav a info členům - článek

Vážení přátelé zahrádkáři !

 

Než se rozepíšu, Chtěl bych Vám v novém roce 2021 popřát hodně pohody a hlavně to nejdůležitější pevné ZDRAVÍ !

 

To je v dnešní složité, nepěkné době, kdy je celý svět sevřen do pandemie covidu-19, to nejdůležitější.

 

Malý neviditelný vir zparalyzoval život v obcích, městech, krajích, státech, v celém světě; ale i veškerý normální život a činnosti, na které jsme byli zvyklí. K běžnému životu patří i to obyčejné setkávání se, které je teď kvůli šíření nákazy a vyhlášenému nouzovému stavu naprosto omezeno, takže se nemůžeme bohužel scházet ani při našich zahrádkářských akcích a činnostech.

 

Přelom ledna a února patřil už přes 10 let Zeliádě, po které druhý den následovala Výroční členská schůze. Letošní Zeliáda se neuskutečnila a naše letošní Výroční členská schůze ta bude bohužel přesunuta do příznivějšího termínu po boji s nákazou. O termínu budete včas pozvánkou informováni.

 

Od minulé členské schůze se moc akcí neuskutečnilo, navždy nás bohužel opustili i někteří dlouholetí členové, ale nové členy se nám do našich řad podařilo získat. Jak moc rádi bychom je zapojili do života naší organizace, ale prozatím to situace nedovoluje.

 

Činnost organizace neustala, spolčování a schůze jsou nedoporučovány, ba přímo zakázány, tak důležité věci k chodu a agendě organizace, výbor řeší po internetu či telefonicky. Jen pro zajímavost zmíním několik aktivit, jež se řešili nebo probíhají:

-odevzdali jsme přehled o činnosti organizace za rok 2020 na Územní sdružení

-zapojili jsme naše mladé členy do výtvarné soutěže ČZS, některé práce už jsou odeslané, na další ještě čekáme

-proběhla inventura matriálu organizace – bez neshod

-odeslali jsme návrhy na ocenění členů na Územní sdružení

-vytvořil se emailový most mezi členy výboru

-sestavili jsme plán práce pro letošní rok – co z něj se však uskuteční, je ve hvězdách

-proběhlo předání kalendářů a známek členům. Cena známky se od letošního roku navýšila republikově na 150kč. My jsme se však dohodli na postupném navyšování a proto pro letošní rok byla cena pro víceměřického člena zatím jen 130kč, zbytek šel na vrub organizace. Navýšená cena však kromě jiných změn skýtá i výhodu, že všichni členové ČZS jsou republikově hromadně pojištěni na úraz, při organizovaných výletech, zájezdech či akcích. Dříve jsme si to sjednávali individuálně jen na akci.

-dále se jednalo o navýšení příspěvku pro jubilanty, kteří oslaví své životní události

- připravujeme daňové přiznání za organizaci

-atd., atd. …

 

Tímto drobným výčtem činnosti výboru jsem Vás chtěl uklidnit, že organizaci virus nezlomil a „její srdce stále bije“.

 

Věřím, že se stejně jako my, těšíte na konec této nepěkné doby. Proto si už plánujte práci na zahrádkách, vysazujte semínka na přísady a společně vyhlížejme jaro a sluníčko, ať už můžeme vyrazit na svá zelená království, a zde se odreagujeme z letargie a načerpáme nové síly a optimismus.

 

Pokud budete mít nějaké dotazy, či náměty, tak mi zavolejte, nebo napište, na telefon 776 044 354 a třeba spolu něco vyřešíme.

 

TĚŠÍME SE NA BRZKÉ SETKÁNÍ S VÁMI !!!

 

              10.2.2021

           Za výbor víceměřických zahrádkářů Petr Buriánek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář