Jdi na obsah Jdi na menu
 

1.5.2011 - Lóbačka pod rozkvetlym stromem 2011

2. 5. 2011

Letošní stavy  ženské populace ve Víceměřicích byly vážně ohroženy nepřízní počasí.  Na 1.máje již od rána hustě pršelo. Přesto tři vrcholoví manageři Lóbačky pod rozkvetlym stromem neztráceli naději a tak starosta Hasičů, předseda Zahrádkářů a Obecní lóbač s.r.o ,  v silném lijáku naváželi stoly a lavice za kapličku - na místo konání této v širokém okolí ojedinělé akce.

Ještě ve 13 hodin, v pošmourném poprchávajícím počasí, se stavěl stan a naváželo nezbytné zabezpečení. Kolem 15 hodiny s avízovaným začátkem akce, se obloha vyjasnila a vysvitlo slunce a tak krátce po třetí hodině, mezi účastníky lóbačky, přišli ve stylových mexických oblecích, za rytmu melodie Kukurukuku, organizátoři této recese, aby po nutném úvodním proslovu a osvětlení důvodů mohlo začít to pravé mexické prvomájové líbání ...

V letošním roce jsme opět využili právě kvetoucího Střešňovníku kaštanového (Prunus mexikana), který zde za dávných dob, přivezli a vysadili naši předkové. Vy, kdo jste byli v Mexiku, tak jistě víte, že tam v podstatě nic jinýho neroste ... .

A pak už odpoledne nabralo spád. Páry vstupovali pod Střešňovník, aby po tradiční desinfekci  "tó našó"  mohl muž políbit ženu pod rozkvetlým stromem, aby mu v příštím roce neuschla. Po aktu pak každá žena obdržela certifikát, že byla na prvního máje políbena a praktický dárek  v podobě "Chilského pera" , které zůstávají čirou náhodou zapomenuté v kapse saka po zahraničních navštěvách a část sbírky nám byla věnována neznámým dárcem, který už to nemá doma kam dávat. Pro ty kdo nevěděli ,jak se takové pero dá opatřit, byla předvedena živě instruktážní ukázka i s doprovodným komentářem.

A pak se líbalo a líbalo, i funkce Obecního lóbače s.r.o bylo několikrát využito. Podle počtu vydaných certifikátů , bylo letos před uschnutím zachráněno 32 žen, domácích i zahraničních (až ze vzdálených Otaslavic neboli Metel, Prostějova i odjinud.) .....

 

Fotografie od - M.I. - naleznete zde: (ps.pod názvem jsou odkazy i na videa jak si opatřit pero od redaktora Prostějovského deníku) :

czsvicemerice.rajce.idnes.cz/1.5.2011_-_Lobacka_pod_rozkvetlym_stromem_2011/

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář